Meistä

Profitmakers Oy:n tarina

Profitmakers Oy syntyi, kun minulta tultiin kysymään useiden valmennuskertojen jälkeen voisiko näitä työvälineita ostaa jostakin. Olemme juuri saaneet kollegani kanssa pitkän valmennuksen ohitse, ja tämä kysymys jäi vaivaamaan mieltä. Profitmakers syntyi vuonna 2009 toteuttamaan ajatusta siitä, miten strategia saadaan koko työyhteisön arkeen. Strategiamalli, jonka kuvasin kollegani Tuula Sumkinin kanssa kirjaan ”Strategia arkeen” auttoi yrityksen löytämään asiakaskuntaa sekä julkiselta että yksityiseltä sektorilta. Kirja on edelleen vankka selkeän ja ytimekkään strategian peruskirja. 

Yhtiön palveluita on kehitetty koko sen olemassaolon ajan. Tutkimusosaaminen on auttanut tuomaan sekä fasilitointeihin että valmennuksiin aina uusimman tiedon strategisesta ja osaamisen johtamisesta. Yksi vahvuus on ollut yhdistää sekä tutkimus- että käytännön osaamista yrityksen palveluihin – ja tämä periaate toimii vahvana edelleen tänään. Visiomme on, että jokainen organisaatio voi nauttia siitä, että strategia on arjessa jokaisella henkilöllä, ja että se rullaa ja uudistuu.

KTT Lauri Tuomi

Olen Lauri Tuomi, kauppatieteiden tohtori ja Profitmakers Oy:n perustaja ja toimitusjohtaja. Minulla on lähes 30 vuoden kokemus yritysten ja julkisen sektorin johtotehtävistä,  organisaatioiden kehittämisestä, strategiaprosessien fasilitoinnista sekä hallitusten, johdon ja esihenkilöiden kehittämisestä. Omassa tutkimustyössäni olen keskittynyt strategiseen johtamiseen, osaamisen johtamiseen sekä muutos johtamiseen. 

Olen myös tietokirjailija, ja kirjoittanut mm. Strategia arjessa sekä Osaamisen ja työnjohtamisen kirjat. Toimialaosaamista minulla on kaupan, teollisuuden ja palveluiden  sekä koulutuksen sektoreilta. Valmennan ja fasilitoin sekä suomeksi ja englanniksi. Päätoimeni on nykyisin Suomen vanhimman sivistyssäätiön, Kansanvalistusseuran säätiön toimitusjohtajuudessa. Tällä hetkellä teen strategiafasilitointeja sekä valmennuksia sivutoimisesti.